#Love-Europe

27000

Budget

2223

Giften

8%

Geworven

'Love-Europe', app voor vluchtelingen (fase 1)

Vluchtelingen zijn op zoek naar hulp en veel christenen willen de vluchtelingen helpen. Maar hoe kunnen we hulp bieden? Vrijwel ieder vluchtelingen gezin heeft een mobiel bij zich. De "Love-Europe" app helpt hen hulp te zoeken en te vinden. Onderweg en op de plek van bestemming

Liefde

In 2015 is een enorme stroom vluchtelingen op gang gekomen naar Europa. De meesten komen omdat ze geen leven meer hebben in hun vaderland en verjaagd zijn door geloofsgenoten. Europa is voor hen het minst slechte alternatief. Ze reizen naar het continent waar volgens hun opvoeding de vijand (het christendom) woont. Met angst in de ogen komen de vluchtelingen op de stranden aan. Daarnaast zijn er veel christenen die juist aan de vluchtelingen "liefde" willen laten zien. Er zijn een aantal mensen die naar de Griekse eilanden (kunnen) afreizen om praktische hulp te bieden, maar de meeste hulp is onderweg of op de plaats van bestemming nodig. De "Love-Europe" app wil functioneren als bron van actueel hulp informatie voor de vluchteling onderweg en voor de mensen die willen helpen om hun hulp aan te bieden. Op deze manier kan de app onderweg en op bestemming en praktische hulp zijn voor de vluchtelingen om hulp en liefde te ontvangen. Middels de app willen we de vluchtelingen ook de weg wijzen naar de bron van onze Liefde.

Praktisch en in je eigen taal

In de app zullen we praktische informatie geven over de landen van Europa waar ze doorheen reizen. Denk daarbij aan noodnummers, ziekenhuizen, openbaar vervoer, oplaadpunten, kerken, winkelcentra etc. Omdat de app op de mobiel staat kan de afstand tot de te vinden lokatie bepaald worden. De app is eenvoudig gemaakt en niet zwaar voor de mobiel en werkt in de Europese talen en de talen van de vluchtelingen.

'Love-Europe', app voor vluchtelingen (fase 1)

Netwerk

De app laat het netwerk van samenwerkende organisaties zien. Via de app kunnen alle organisaties die willen meewerken en de doelstelling onderschrijven meedoen om hulp aan te bieden. We bieden de vluchtelingen daarmee een Europa-breed netwerk aan van mensen die vanuit hun hart willen helpen.

Warmte en integratie

Door een positieve en pro-actieve houding willen we de vluchtelingen warmte aanbieden. Door hen vroegtijdig met andere Europeanen in aanraking te brengen (onderweg en op de bestemming) zal het helpen hen te integreren en kan het bijdragen in het voorkomen van radicalisering en isolatie. We hopen dat honderd duizenden de app zullen gebruiken, geholpen worden in praktische zin en liefde zullen ervaren.

Financiën

Voor de eerste fase is het volgende nodig:

  • App ontwikkeling: € 15.000
  • Marketing: € 5.000
  • Vormgeving: € 2.000
  • Organisatie: € 5.000
Powered by Cornerstone