#gebed

8000

Budget

1010

Giften

12%

Geworven

Online cursus gebed

Bidden is een thema voor christenen en niet-christenen. Maar ook lastig. Ds. Ron van der Spoel wil mensen meenemen in de eerste stappen voor gebed in een nieuwe online cursus.

Wie leert mij bidden?

Bidden is een belangrijk thema voor Christenen. Maar ook voor niet-christenen. En tegelijkertijd is het best een lastig onderwerp. Hoe weet je of God luistert? Wat als je gebed niet wordt verhoord? Waar kan je wel en niet voor bidden? We hebben Ron van der Spoel (spreker, raadslid en predikant te Amersfoort) bereid gevonden de tekst voor een nieuwe online cursus over gebed te maken. Door middel van 10 videolessen wordt een deelnemer meegenomen in het thema gebed en wordt geleerd hoe het is om een gebedsleven op te bouwen.

Beproefde methode

De methode die wordt gebruikt is beproeft  in Frankrijk bij TopMission,  een partner-organisatie van Agapè Nederland. De resultaten van deze methode zijn zeer bemoedigend. 50% van de deelnemers maakt de cursussen af en bijna 100.000 cursisten zijn in 2 jaar door de cursussen gegaan. Per dag worden er drie onderdelen aangeboden: Ik kijk, ik pas toe en ik deel.

KIJKEN: Bekijk een video met een les over gebed.
DOEN: Pas de les in de praktijk toe met  eenvoudige opdrachten.
DEEL: Deel wat je geleerd hebt met iemand anders.

De cursus bestaat uit de volgende 10 dagen:

  1. Bidden is een manier van leven
  2. Bidden is concentreren
  3. Bidden is vertrouwen
  4. Bidden moet je doen
  5. Bidden is geen verlanglijstje
  6. Bidden is geloven
  7. Bidden kan niet zonder Jezus
  8. Bidden leer je van de Heilige Geest
  9. Bidden zonder verhoring
  10. Bidden is opkomen voor anderen

Financieringsoverzicht gebedscursus

Maken lesstof € 500,-
Aanpassen lesstof € 500,-
Video opname € 500,-
Vormgeving geheel € 500,-
Training € 500,-
Vertaling naar Engels € 2.000,-
Aanpassen app iPray2day € 1.000,-
Bijdrage platform € 500,-
Interne kosten (uren en materiaal) € 2.000,-
   
Totale kosten € 8.000,-
   


Resultaat

We hebben de afgelopen 10 jaar behoorlijk wat ervaring met evangeliserende concepten opgedaan. Per jaar komen er nu ongeveer 150.000 personen op onze websites. Ongeveer 30.000 mensen stellen een vraag of geven aan contact te willen. Ook volgen 1500 mensen per jaar een WaaromJezus-cursus. Het potentieel voor een cursus over gebed is dan ook grandioos. We verwachten zeker 3000 cursisten per jaar.

Daarnaast willen we de cursus klaar maken voor internationaal gebruik. Binnen Jesus.net zijn 27 taal-varianten beschikbaar. We hebben de verwachting dat minstens 5 partners de cursus zullen oppakken en gaan gebruiken. Stel je voor dat door de relatief lage investering duizenden mensen aan de slag gaan met het thema gebed en zich tot onze Verlosser Jezus Christus zullen wenden. Wij geloven dat deze cursus een blijvende verandering teweeg zal brengen bij de cursisten. We willen je graag uitdagen bij te dragen aan deze ontwikkeling. Wil je overwegen deze cursus mede mogelijk te maken?

Powered by Cornerstone